Wie zijn wij

Mariska Benedict-Neuwirth (Kynologisch instructeur & hondengedragstherapeut)

Als gediplomeerd kynologisch instructeur heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Na mijn HBO-studie te hebben afgerond ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen en heb zo’n twintig jaar met veel plezier gewerkt. Alleen bleef mijn passie liggen bij opvoeden en verzorgen van onze honden.

Wij hebben een blonde Labrador, Tess van 9 jaar en een Berner Sennen, Rose van 2 jaar. Toen de pup in ons werkende gezin kwam, was het lastig om opvang voor haar te vinden, je wilt de pup immers liever niet naar een kennel of pension brengen, zeker niet in de eerste belangrijke maanden van haar leven. Zo is het idee ontstaan om met de Gooische Hond te beginnen.

Ik vind het belangrijk om honden een diervriendelijke en duidelijke omgeving te bieden, waarin ze zich veilig voelen en met zelfvertrouwen de wereld in leren kijken. Via training en socialisatie leren honden om mee te draaien in onze menselijke maatschappij. Daarnaast vind ik het belangrijk dat honden vooral ook nog hond mogen blijven: lekker spelen en ravotten met soortgenoten.

Ik geloof in een liefdevolle, maar consequente benadering van honden, waarbij de beloning van positief gedrag van de pup het belangrijkste instrument is.

 

Marissa Brenker (Kynologisch instructeur & hondengedragstherapeut)

 

Marissa Brenker woont met haar partner en 2 zoontjes in Almere en verstrekt het team van de Gooische Hond sinds maart 2017. Op haar 15e is ze begonnen in een supermarkt en is in 10 jaar doorgegroeid tot assistent supermarktmanager, maar toch wilde ze iets anders gaan doen en van haar passie haar werk maken. Ze heeft zelf twee Engelse Bulldoggen genaamd Sumo & Sushi en twee Maine Coon katten. Ze heeft een dierenfotografie cursus gevolgd, een HUS-opleiding gedaan, de kynologische instructeurs opleiding en de opleiding tot gedragstherapeut succesvol afgerond . Daarnaast is ze in haar vrije tijd vooral bezig met het bouwen van een eigen huis, boeken lezen en vooral ravotten met haar kinderen. 

 

Romy Ballast (uitlaatservice) (kynologisch instructeur)

Romy Ballast versterkt ons team sinds de zomer van 2019. Tijdens haar opleiding dierenverzorging aan de Aeres van Barneveld, heeft zij bij ons twee keer stage gelopen. Na haar opleiding succesvol te hebben afgerond, is zij bij ons in dienst gekomen. Op dit moment laat ze al onze trouwe viervoeters uit van de uitlaatservice. In november 2019 begint zij aan een nieuw avontuur, een opleiding tot kynologisch instructeur. Begin 2020 zal zij ook puppycursussen gaan geven. Romy woont op dit moment Amersfoort en hoopt in de nabije toekomst samen met haar vriend te gaan samenwonen. Niet lang daarna zal haar wens in vervulling gaan, een Berner Sennen pup.  

José van Beek (uitlaatservice) (kynologisch instructeur)

Mijn naam is José en ben sinds 2 september in dienst bij de Gooische hond. Van kleins af aan ben ik al gek op dieren. Wij hebben altijd honden thuis gehad. Op mijn 12e ging ik voor het eerst vakantie werk doen in een dierenpension toen wist ik eigenlijk al bijna zeker dat ik met honden wilde gaan werken. Ik ben uiteindelijk naar het Groenhorst in Barneveld gegaan en ben daar begonnen met de opleiding dierverzorging. Vanuit daar ben ik verder gegaan met management en paraveterinair (dierenartsassistent). In juli 2017 heb ik die diploma gehaald. Daarna ben ik gaan werken. Ik vind het heel erg leuk om bezig te zijn met mijn eigen honden een rottweiler en een grote zwitserse sennen. Lekker wandelen op de hei of in het bos.

Daphne van Es (trimster)

Ik ben Daphne van Es en ik woon in Baarn.
Ik heb mijn diploma Vakbekwaam Medewerker Dierverzorger behaald bij Aeres in Barneveld, voorheen Groenhorst College. Hier heb ik ook mijn specialisatie Trimster behaald. Mijn voorliefde voor honden is gekomen door op mijn 16e bij een dierenpension te gaan werken en daarna stage en later vrijwilligster bij Stichting Le Woef in Eemnes. Hierdoor ben ik ook het baasje geworden van mijn allerliefste Chien de la Rue’s Sky en Jill. Thuis heb ik ook nog een boxer ‘Daiz’ en een labrador ‘Luca’. Ik werk sinds augustus 2019 bij de Gooische Hond als gediplomeerd trimster.

Ilse Hunink (uitlaatservice & trimster in opleiding)

Ik ben Ilse Hunink, 20 jaar en woon nu nog in Almere. Vanaf jongs af aan hou ik ontzettend van dieren. Ik heb mijn mbo-diploma behaald in de zorg. Ik ben een ontzettende liefhebber van honden en zelf ben ik eigenaar van 4 kleinere honden. Het wandelen met de honden en zien hoe vrolijk ze rond lopen is het mooiste wat er is. Ik werk sinds Juli 2019 bij de Gooische hond. Het begon als een vakantiebaantje, maar is nu uitgegroeid tot een fulltimebaan. Zelf wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen, maar toen ik bij de Gooische hond kwam werken, wist ik vrijwel zeker dat ik met honden wilde blijven werken. Ik vind het gedrag van honden ontzettend interessant, waarom doet een hond iets. Ik laat met alle liefde jullie viervoeters uit.!

Linda Verbaan (uitlaatservice)

Mijn naam is Linda, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Amersfoort. Al vanaf kinds af aan wist ik al dat ik met dieren wilde gaan werken. Met welk soort dier, dat maakte mij niets uit.

Ik heb de opleiding dierenverzorging niveau 4 gevolgd aan het Lentiz Collega in Maasland waar ik in 2019 ben afgestudeerd. Tijdens 1 van mijn stages in Noorwegen is mijn liefde voor honden ontstaan. De eigenwijsheid, de wil om iets voor jouw te doen en de onvoorwaardelijke liefde vind ik het mooiste wat er is. 

Ik wil in de toekomst puppycursussen en agillity trainingen gaan geven. Ik ga elke dag met een lach op mijn gezicht naar het werk. Ik vind het fantastisch om alle honden te verzorgen, met ze te knuffelen en vooral veel liefde te geven. 

Esther Vink (uitlaatservice)

Mijn naam is Esther Vink en ik ben 20 jaar oud. Ik ben al heel mijn leven bezig met dieren. Thuis ben ik met verschillende dieren opgevoed. Van vissen tot cavia's en natuurlijk honden. 

Ik heb de opleiding paardensport en houderij gevolgd en afgerond. Toch kwam ik erachter dat honden mijn hart hadden gestolen. Ik liet altijd honden uit als bijbaantje en ben nu dus ook heel gelukkig dat ik hier echt mijn baan van heb kunnen maken. 

Ik heb zelf een Jack Russel waar ik actief behendigheid (agility) mee doe. In de toekomst wil ik hem uitbrengen op wedstrijden. Het trainen, verzorgen en natuurlijk vertroetelen van honden vind ik geweldig om te doen.

Jodieh Haaksema (trimster)

Ik ben Jodieh Haaksema, 25 jaar oud en gediplomeerd dierenverzorgster. Bij de Gooische Hond kunt u mij vinden in de trimsalon. Trimmen is mijn grootste passie. Ik ben al enige tijd in de hondbranche aan het werk, maar trimmen doe ik het allerliefst. Zelf heb ik een Mix hondje genaamd Shelby, waar ik in mijn vrije tijd graag mee wandel, knuffel en natuurlijk trim.